MVO-certificaat

Eerste retailer/herenmodezaak met MVO-certificaat

 Wij zijn heel blij verrast met de uitreiking van het MVO-certificaat door Wethouder Kirsten Ipema (Gemeente Noordenveld). Het certificaat toont aan dat Spandaw Mannen maatschappelijk verantwoord, duurzaam en sociaal wil ondernemen. We zijn hiermee de eerste retailer – herenmodezaak die het certificaat in ontvangst mag nemen.

 

Wat is het MVO-certificaat?

Biologisch katoen
We praten dan over biologisch katoen. Voor ons is het dan belangrijk welke organisatie dit mede mogelijk maakt. Wij kopen veelal in bij een organisatie die boeren een goede prijs geeft en leert werken zonder bestrijdingsmiddelen. Ze geeft een betere vergoeding en richt scholen op. Daardoor gaan kinderen naar school i.p.v. dat ze moeten werken op het land.

Gerecycled
En we praten dan ook over producten van petflessen of onderdelen gemaakt van visnetten die gevonden zijn in onze oceanen. En over kleding gemaakt van kleding.

Mulesing-vrij wol
En we praten tot slot over wol dat mulesing-vrij wordt geproduceerd. Voor de mensen die niet weten wat mulesing inhoudt: het lam wordt opgehangen of op andere wijze gebonden, daarna worden hele stukken huid rond het achterwerk weggesneden van het lam, onverdoofd. Het is gruwelijk.

Als een leverancier nog niet op bovengenoemde wijze werkt, dan moedigen wij hem aan dit wel te doen. En vragen hier iedere keer weer naar, het versnelt mede de verandering hebben we gemerkt. Het kost soms tijd en geld voor een leverancier om te veranderen en ook daarvoor hebben we begrip.

Mr. Niceguy

We waren de eerste die een order schreven voor een polo (Mr. Niceguy) die na gebruik gecomposteerd kan worden (letterlijk!). Dus geen verstopte plastic stukken in de naden. De polo is op natuurlijke wijze geverfd en de knoopjes zijn van schelpjes. We zijn early adopters op dat gebied.

Met regelmaat hebben we primeurs zoals de groenste jeans (Hugo Boss Black bijv.) van dat moment en we omarmen graag producten die nog in de markt gezet moet worden.

Groen – voor je het weet heb je het aan

Wij willen benadrukken dat groen tegenwoordig net zo goed zit als niet-groen. De technieken zijn nu gelijk. Dus het wollensokken-image kunnen mensen laten varen. Een wereldwijde speler noemde afgelopen zomer nog tot onze verrassing dat Spandaw Mannen als enige op deze wijze er zo mee bezig is. We keken hiervan op!

People

Daarnaast vinden we het geweldig om samen te werken met partijen uit de regio. Beginnende bedrijven promoten of een give-away van een locale partij weggeven. We dragen Roden een warm hart toe en de promotie van Ot en Sien (waar begon het lezen en schrijven…in Roden).

Give-away

En tot slot geven we in het voorjaar en in het najaar biologische bloemenbollen aan onze klanten weg. Dit ten behoeve van de bijen en insecten.

Opmerkingen op social media

Fashion United heeft een interview met ons geplaatst op de frontpage van hun website en ons opgenomen in de nieuwsbrief (250.000+ leden).